Bijscholing mede-eigendom door Artesis hogeschool

Bijscholing mede-eigendom Artesis HogeschoolVanaf 9/2 organiseert de Artesis Hogeschool in Antwerpen een aantal sessie over gedwongen mede-eigendom, gegeven door een van onze partners.
Het organiseren en afhandelen van een (bijzondere) algemene vergadering.
Toepasselijkheid van de woningbouwwet op een gedwongen appartementsmede-eigendom, bekeken door de bril van de VME, de syndicus en de vastgoedmakelaar belast met de verkoop van appartementen.

Inhoud

Op 2 juni 2010 verscheen in het Belgisch Staatsblad de gewijzigde wet op de gedwongen mede-eigendom van gebouwen en groepen van gebouwen.
Deze wet wijzigde ingrijpend een aantal facetten binnen het behoud en het beheer van de gemeenschappelijke delen. Zo onder andere wat de organisatie en afhandeling van de (bijzondere) algemene vergaderingen betreft.

Tijdens het eerste lesmoment overloopt deskundige Peter Leyseele de betreffende wetteksten.
Tijdens het tweede lesmoment bespreekt hij de taken en opdrachten van de syndicus voor, tijdens en na een algemene vergadering.
Tijdens het derde lesmoment wordt stilgestaan bij de toepassing van de woningbouwwet (Wet Breyne) binnen een gedwongen appartementsmede-eigendom.
Vooral de betrokkenheid van een VME en haar organieke vertegenwoordiger, met name haar syndicus, alsook de betrokkenheid van een vastgoedmakelaar wordt toegelicht.

Tijdens de sessies wordt tevens de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid van de vastgoedmakelaar en de syndicus onder de loep genomen.

Data
Donderdagnamiddag 09/02, 16/02 en 23/02 2012 van 13u00 tot 16u00
Docent: Dhr. Leyseele. Hij is vastgoeddeskundige met een sterke voorkeur en specialisatie in appartementsmede-eigendom. De heer Leyseele werkt hoofdzakelijk als gerechtelijk of minnelijke expert, als adviseur en sinds kort ook als bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Daarnaast is hij docent en een regelmatig gevraagd gastspreker. Van de hand van de heer Leyseele verschenen inmiddels verschillende artikels en boeken.

Inschrijvingsgeld (inschrijven kan hier)
(inclusief syllabus): €160,00 Alumni-Dodoens: €150,00


Gratis abonneren
Opmerking: dit artikel kan bijgewerkt worden aan de hand van nieuwe bevindingen. Als u het in de toekomst opnieuw wil lezen, bekijk dan de meest recente on-line versie. (Gebruiksvoorwaarden)

© 2010-2012 Quimmo.be