Resultaten van de Quimmo gebruikersbevraging

Quimmo gebruikersbevraging 2012Eind 2012 hebben we een kleine gebruikersbevraging gedaan onder de Quimmo.be gebruikers. De resultaten, die ons motiveren om verder te werken aan de toekomst van deze site, vindt u hieronder. Een heel belangrijke feedback die we gekregen hebben is dat vele gebruikers niet alle mede-eigenaars meekrijgen om in te stappen in Quimmo en dat daarom de hele VME niet verder doet. We willen nog eens benadrukken dat een forum voor uw gebouw op Quimmo.be gratis is, en dat u dus niet noodzakelijk een meerderheid van mede-eigenaars hoeft mee te krijgen.


Hier vindt u een kleine samenvatting van de resultaten. We zien dat de algemene tevredenheid hoog tot zeer hoog is en dat driekwart van de respondenten Quimmo al aangeraden hebben aan vrienden en kennissen, waarvoor onze dank!

Uit de individuele commentaren hebben we ook een aantal punten gehaald waar het nog beter kan, alsook een aantal nieuwe suggesties. Wij willen de volgende tijd zeker blijven werken om  verder verbetering te brengen waar mogelijk.

Waarom is er een valse start in sommige VME's?

Een vraag waar we heel nieuwsgiering naar waren, is de reden waarom sommige gebruikers hun gebouw inschrijven op Quimmo.be, maar dan uiteindelijk toch niet van start gaan met het uitnodigen van de mede-eigenaars.
De voornaamste redenen hiervoor blijken uiteindelijk de volgende te zijn:

  • Er zijn te veel oudere eigenaars zonder Internet toegang in de VME
  • De eigenaars die geen computer hebben stemmen tegen het initiatief omdat ze niet willen betalen

Omdat dit nog niet duidelijk blijkt te zijn, willen we nog eens benadrukken dat het starten van een forum voor uw gebouw op Quimmo.be gratis is, indien uw opslagruimte binnen de normale grenzen blijft. En het is niet zozeer het opslaan van grote documenten (die krijgt u ook wel op papier), maar juist de dagdagelijkse communicatie tussen mede-eigenaars die de grootste toegevoegde waarde biedt aan de VME.

U hoeft dan ook niet noodzakelijk een meerderheid mee te krijgen. De eigenaars die vooruit willen hoeven niet geblokkeerd te worden door eigenaars zonder Internet. Deze laatsten hoeven immers geen kosten te dragen tengevolge van het gebruik, indien de eigenaars die wel meegaan met de tijd een forum op Quimmo starten.
Met die wetenschap kunt u het intiatief dus wel voorstellen op uw algemene vergadering, maar heeft u niet noodzakelijk de toestemming nodig van de algemene vergadering om van start te gaan. U bindt immers de VME tot niets. Communiceren via een forum op Quimmo is niet anders dan een email naar andere mede-eigenaars sturen – wie niet meewil kan u ook niets verwijten.

Conclusie: probeer zoveel mogelijk mensen mee te krijgen, maar laat u niet beperken. Al doen er maar enkele mede-eigenaars mee, of zelfs enkel maar de raad van mede-eigendom, dan zult u zien dat u mooie resultaten kunt bereiken.


Gratis abonneren
Opmerking: dit artikel kan bijgewerkt worden aan de hand van nieuwe bevindingen. Als u het in de toekomst opnieuw wil lezen, bekijk dan de meest recente on-line versie. (Gebruiksvoorwaarden)

© 2010-2018 Quimmo.be

Geachte, Ik heb nog steeds


Geachte,

Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen op mijn mail van 28/02/2013!!
"Afzetten van een syndicus die geenmandaat meer heeft.


Dank bij voorbaat.
DDA

Uw diverse antwoorden,genoten

Uw diverse antwoorden,genoten al mijn aandacht,ook bij ons in de residentie is de trend grotendeels gelijkaardig onder de oudere of jongere eigenaars.Voor vele eigenaars is betalen een dof geluid in de oren,blijkbaar hebben ze geen zin om vragen te stellen,ideeën uit te wisselen enz... ook al is het aanbod inderdaad schitterend en gratis,voor velen is dit echter zelfs puur tijdverlies en het brengt hen bovendien niets op.Eigenaars-verhuurders,hebben maar oog voor hun inkomen of hun belangen,laat staan om enig vrijwilligerswerk te willen uitvoeren onder mail vorm.Velen ontwijken zelfs de forums,doordat de kans groot is,dat allerlei vragen worden gesteld van informele of zelfs juridische aard,wie heeft er nu zin als onbezoldigde moderator, om zich daar onbezoldigd mee in te laten ?Daar moet men eens over nadenken,daar wringt bij velen het schoentje,ook zijn vele syndici niet zo positief ingesteld tegenover Quimmo,ze beschouwen het orgaan zelfs,als het willen te slim maken van hun leden,met groter gevaar op bijkomende debatten enz... ook zij zullen zeker geen moderator willen spelen,ze hebben al genoeg beroepswerk rond het hoofd,is hun leuze !Het kan natuurlijk ook pienter gezien van Quimmo,bij wijze van uitdrukking, om zoiets te organiseren,om gratis goede tips of leerstof te ontvangen,dit kan niemand ontkennen. Er mag geen sfeer creatie komen van "laat maar gegevens uitwisselen,wij weerhouden in stilte er het onze van"- met deze opmerking, houden er wel mensen degelijk rekening hoor.Er bestaat zelfs grote twijfel ! Ook is er bij vele een schrik ingesteldheid, om doorgelicht te worden via de home PC - vooral de oudere eigenaars redeneren in die richting,of zijn het effectief allemaal uitvluchten om niet te moeten aansluiten? Blijkbaar,veroorzaakt een te idealistische opzet en weerspiegeling van een organisatie twijfels ?
DHAENE ANDRE - Waarnemend moderator 

Het gaat niet zozeer om

Het gaat niet zozeer om vrijwilligerswerk, eerder om het communiceren tussen de eigenaars zonder dat een bepaalde eigenaar alle werk moet doen (en de syndicus zit er enkel op om op de hoogte te blijven). We hebben zelf 2 gebouwen met een forum en dit kost geen uur per gebouw per jaar. Er wordt alleen maar online gepraat als er ook een thema te bespreken is. Heeft ons pas nog toegelaten om de verhuisvergoeding van het vorige artikel in alle rust uit te werken, waar we op de vergadering al 5 jaar over zaten te debatteren zonder resultaat. En wie niet meedoet, doet dan maar niet mee.

Wat we echter vanuit de RvME echter niet meer zullen aanvaarden, is dat mensen bewust aan de kant blijven staan en dan op de AV het hoge woord willen voeren en afkomen met een hele reeks detailvragen die onmogelijk op de vergadering zelf beantwoord kunnen worden. Dat terwijl ze het hele jaar door de kans hebben gehad op het forum. Dan krijg je een AV zoals deze en dat willen we niet meer.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom