Mag u zo maar uw appartement inschrijven op Quimmo.be?

Wij kregen zopas de opmerking dat men misschien een beslissing van de algemene vergadering nodig zou hebben om een gebouw in te schrijven op Quimmo. We kunnen u geruststellen, u hoeft niet op de volgende algemene vergadering te wachten om van start te gaan.

Lees hieronder waarom.

Een beslissing van de algemene vergadering is natuurlijk vereist voor engagementen die invloed hebben op de kosten van de mede-eigendom (tenzij het om dringende bewarende maatregelen gaat). Eveneens moet men zaken die de vereniging van mede-eigenaars verbinden of gevolgen hebben voor de rechten van individuele mede-eigenaars laten goedkeuren. De wet (Art. 577-2 §6) zegt dat om geldig te zijn, daden van beheer en beschikking met medewerking van alle mede-eigenaars dienen te gebeuren. Dit betekent dus niet dat het verboden is zelf een initiatief te nemen, maar wel dat u geen geldige beslissing kunt nemen zonder stemming en daarna de kosten over de VME verdelen.

De basisdienst van Quimmo.be is echter gratis, legt geen enkele verplichting op aan de mede-eigenaars en bindt de vereniging van mede-eigenaars tot niets. Wie wil deelnemen doet mee, wie dit niet wil verneemt alles zoals vroeger op de algemene vergadering. Net om het wachten op de algemene vergadering te vermijden, kunt u zelfs de betalende functies 6 maand gratis proberen en daarna zonder verdere verplichtingen stopzetten, of verder blijven werken met de gratis functies zoals uw interne forum. Indien u wil kunt u dan later nog een voorstel voor een betalend abonnement voorleggen aan de algemene vergadering.

Communiceren via Quimmo is zoals met een aantal mede-eigenaars overleggen in de hal of gang: u kunt er geen beslissingen nemen over de mede-eigendom, maar om te praten of documenten van de VME te raadplegen heeft u gelukkig niemand zijn toestemming nodig. Iedere burger heeft een vrijheid van vereniging en vrijheid van vergadering. Wacht dus niet tot de volgende algemene vergadering, maar start juist ruim vóór deze vergadering zodat deze dit keer beter voorbereid is dan in het verleden het geval was. U kunt dan ook al vooraf op zoek gaan naar kandidaten voor de functie van commissaris van de rekeningen of andere mandaten.

Nota: alhoewel u dus zonder meer het initiatief kunt nemen, raden wij aan dit te bespreken met de raad van mede-eigendom van uw gebouw, precies om alles in goede banen te leiden. Hier vindt u de stappen terug die u best volgt om te starten op Quimmo.be.

Heeft u binnenkort een vergadering en wil u Quimmo.be voorstellen aan uw mede-eigenaars? Dan kunt u hier een informatiepakket vinden.


Gratis abonneren

© 2010 Quimmo.be

Ik wens een

Ik wens een ondernemingsnummer aan tevragenvoor deze V.M.E
Telesfoor Claeys