Persbericht 21/09/2010 - Primeur: de eerste Belgische website voor elk appartementsgebouw

Persbericht
Hoeilaart, 21/09/2010

Quimmo.be vult de splinternieuwe wet op de mede-eigendom aan met een onafhankelijke en gratis website voor eigenaars van appartementen. Op http://www.quimmo.be krijgt elke mede-eigendom een private zone om documenten van zijn gebouw op te slaan. In de forums kunnen eigenaars vlot met elkaar communiceren, wat het beslissingsproces binnen het appartementsgebouw sterk verbetert. Het gaat om het eerste initiatief in zijn soort in België.

Het januarinummer van Budget&Recht legde nog eens de vinger op de wonde. Ruim de helft van de mede-eigenaars heeft in meer of mindere mate kritiek op het beheer van zijn appartement. Eigenaars worden vaak maar éénmaal per jaar geïnformeerd over de vooruitgang van werken, doorgaans op de algemene vergadering. Dit is meestal ook de enige plaats waar ze zelf hun mening kunnen uiten. Op diezelfde vergadering worden bovendien op een drafje beslissingen afgehandeld met aanzienlijke financiële of persoonlijke gevolgen.

De nieuwe wet op de mede-eigendom, die van kracht is sinds 1 september 2010, wil mede-eigenaars meer betrekken bij het beheer van hun appartement. Quimmo.be geeft alle eigenaars ook in de praktijk de middelen om echt te participeren. Zo kunnen ze voortaan het hele jaar door on-line met elkaar overleggen, ook de minder mondigen onder hen. In sommige buurlanden bewijzen dergelijke initiatieven al langer hun nut.

De mogelijkheden van Quimmo.be gaan veel verder dan de modaliteiten die de wet oplegt. Voorstellen m.b.t. het beheer van het gebouw kunnen nu grondig uitgewerkt en besproken worden, lang voor de algemene vergadering. Daardoor is elke deelnemer beter voorbereid op de jaarlijkse vergadering wat de efficiëntie in de hand werkt.

Quimmo.be is opgericht door drie partners met een lange ervaring in de ICT-sector en is toegankelijk zowel voor individuele mede-eigenaars als voor syndici.


Voor nadere informatie

http://www.quimmo.be/pers (achtergrondgegevens, samenvatting van de wet)

Luc Jacobs
Zaakvoerder
Sterrenlaan 10  1560 Hoeilaart
Quimmo.be bvba in oprichting
luc.jacobs (a) quimmo.be